Karkaistutlasit
Turvalasi

Karkaistutlasit
Karkaistulasi
Kattolasit
Saunan lasiseinät
Pöytälasit
Lasiovet
Tilanjako-ovet
Takan eduslasit
Terassilasit

Imatran Lasiliike ja TuulilasiCenter Retikankuja 8

Karkaistulasit (turvalasit) - Terassilasitukset, Kattolasitukset

Karkaistun turvalasin kestävyys iskuja, taivutusta ja lämmönvaihteluja vastaan on moninkertainen tavalliseen lasiin verrattuna. Karkaistu turvalasi voi rikkoutua erittäin terävän iskun vaikutuksesta tai reunaniskusta / kolahduksesta esim. lattialaattan osumasta.

Karkaistu turvalasi, karkaistut lasit käyttökohteena on yleisemmin: kattolasit, lasikaiteet, kattolasitukset, terassilasit, lasiseinät, saunanlasiseinät, tilanjako-ovet takanedus lasit ja pöytälasit.

Karkaistutlasit kirkasreunahionnoilla ja fasettihionnalla
Ennen karkaisua laseja voidaan hioa ja muotoilla halutun mukaisesti.

Karkaistua turvalasia voidaan käsitellä / valmistaa monella tapaan saavuttaen erilaisia lasiominaisuuksia. Kuten karkaistun lasin reunojen hionta, karkaistun lasin aukkojen poraus ja karkaistun lasin leikkaaminen. Kaikki karkaistun lasin työstöt on aina tehtävä ennen lasin karkaisua. Lasin karkaisun jälkeen karkaistua lasia ei voi hioa eikä työstää.

Kaikki karkaistutlasit valmistetaan ja toteutetaan asiakkaan haluamien mittojen mukaan.

Karkaistu turvalasi rikkoutuessaankin murenee pieniksi tylpiksi murusuksi vähentäen loukaantumis ja henkilövahinkojen riskiä. Pyydä tarjous karkaistusta turvalasista.

Karkaistutlasit värisövyt
Yleisimmät karkaistujen lasien värisävyt

Karkaistujen turvalasien riittävä karkaisuaste saavutetaan kuumentamalla lasi lähelle pehmenemislämpötilaa (600°C) ja sitten jäähdyttämällä sen pinta nopeasti. Karkaistut kattolasit, terassilasit, terassilasitukset, pöytälasit, kokolasikaiteet, turvalasit, saunanlasiseinät ja takaneduslasit.

Karkaistu lasi on pinnalta puristejännitetty ja sisältä vetojännitetty, jonka ansiosta se kestää hyvin mekaanista rasitusta (kestävyys lähes 5-kertaa parempi kuin normaali tasolasilla), mutta ei teräviä iskuja.

Pintaan muodostuva puristusjännitys lisää karkaistun turvalasin mekaanista lujuutta, taivutusmurtolujuutta merkittävästi ja samalla myös lasin lämmönsietokyky paranee.

Imatran Lasiliike

Imatran Lasiliike
Retikankuja 8
55800 IMATRA

Yhteystiedot

Asiakaspalvelu: 045 - 660 3066
Sähköposti: myynti (at) imatranlasiliike.fi
Www-sivu: www.imatranlasiliike.fi

Avoinna: Ma-To 9-17 ja Pe 9-15
muulloin sop.mukaan